Viktig information innan du anlitar en flyttfirma för flytten

så anlitar du bäst flyttfirma för flytten

Visst vore det trevligt att tro att alla flyttfirmor är pålitliga. Förmodligen är också de flesta flyttfirmor det. Men det betyder inte att alla flyttfirmor kommer att leverera alla de varor som de hämtade från dig. Misstag kan ju faktiskt ske, även av de bästa.

Pålitliga flyttfirmor

Många flyttfirmor använder sig av tillfälliga arbetstagare vilket gör att de kanske inte är bekanta med dem alla. Men för det mesta övervakas arbetarna förmodligen av en handledare under flytten och även av kunden, det vill säga du. Och du lär med säkerhet granska dem noga. Om du själv har packat föremålen är det enda som kan hända att en av dina lådor kan försvinna och det måste inte nödvändigtvis vara en flyttarbetares fel.

Storlek på flyttbilen

Under flytten kan det hända att företaget använder sig av den största lastbilen de har. Särskilt om de kan kombinera flera olika hushåll i en enda lastbil och sedan släppa av lasten hos de olika kunderna längs vägen. I bästa fall hålls lådorna med saker från samma hushåll ihop. Men det kan hända att en av dina lådor eller föremål lämnas av hos någon annan än dig. Om den personen inte packar upp allt med en gång kan det gå förbi oupptäckt.

Etiketter på flyttlådorna

Självklart kommer företaget i fråga att göra allt för att hitta flyttlådan, men det kan dröja ett tag. När varorna lämnas finns det i allmänhet en lista på allt som hämtades upp. Detta bör ha blivit noterat bredvid ett nummer med en motsvarande etikett. Etiketten sätts på lådan eller föremålet som lastas in i trucken och avmarkeras på listan. När varorna lämnas bör varje låda ha en etikett som fortfarande är fäst vid det och kontrolleras av någon i huset. Men små etiketter trillar väldigt lätt av. Det är ingen som gjort fel, det är sånt som händer ibland. Så personen som checkar av föremålen kanske bockar av något utan etikett och just den särskilda lådan kanske inte hör hemma i det huset. Vilket leder i sin tur till att någon då saknar ett föremål eller en låda.

Det finns några skrupelfria flyttfirmor som kommer och ger dig en uppskattning av kostnaden inför flytten och när de sedan kommer till destinationen har kostnaden för flytten gått upp på grund av skäl som att de missberäknat tyngden eller något liknande. De kommer att kräva att du betalar dem mellanskillnaden i kontanter eller med check innan de lämnar av ditt flyttlass.

Men detta kan också bara vara ett uppriktigt misstag. Du kan hjälpa till att förhindra att detta händer genom att gå med den som gör uppskattningen och ser till att de listar varje objekt. Om du tvivlar på deras viktbedömning, be om en motivering. Diskutera med dem. Människor ser på saker olika. Kanske om det är ett tungt föremål, kan man be att de försöker flytta det i förväg så att de inser att det inte är så lätt som de kanske tror. Om du gör detta i förväg kan du få en mer exakt flyttkostnad.